vineri, 14 ianuarie 2011

Azi intru in alt deceniu alinesc


Azi ma alint. Azi inventez cuvinte egocentriste si narcisiste ca «alinesc ». Azi ma gatesc. Azi ma gandesc la oamenii de care mi-e dor. Azi indraznesc sa fac rime simpliste. Pentru ca scriu ca intotdeauna : ce-mi trece prima data prin minte.

Parca as face un bilant al anului care a trecut de 14 zile. A fost interesant si colorat anul trecut. Si pentru ca e ziua mea, copiez constient ideea unei reclame ce ironizeaza rasismul. Asadar anul trecut:

Am fost rosie de placere cand am ajuns la Amsterdam si m-am zgait cu admiratie la casele superbe din caramida, cand m-am plimbat cu bicicleta pe strazile din piatra, cand am facut burti de ras si de orez indonezian – tot in Amsterdam.

Am fost galbena de durere cand am ajuns la spital cu dureri aparute din senin la toate articulatiile, dupa ani de oboseala cronica, disparuta (si durerea si oboseala) ca prin magie dupa refuzul diagnosticului unei boli ingrozitoare si mai ales a opririi…anticonceptionalelor. Chiar daca bagajul genetic e destul de ros pe la colturi, a fost greu sa nu fac legatura intre cele doua.

Am fost albastra de melancolie cand am incercat sa inlocuiesc prieteni (de fapt pe foarte putini), devenind poate mai suspicioasa, dar si mai greu de dezamagit.

Am fost mov…prin toata casa (perne, canapea, farfurii, linguri, haine :), indragostita de culoarea despre care profesorul de engleza spunea ca in perioada renascentista simboliza pacea.

Am fost verde de furie cand nu am fost in stare sa rotunjesc venitul venit in casa.

Am fost portocalie…sau aproape portocalie de la soarele care arde si parjoleste vara asa incat a trebuit sa transform crema de soare in accesoriu.

Am fost neagra de suparare cand am aflat ca nu s-au implinit chiar toate urarile de SANATATE celor carora le-am transmis din suflet.

Azi sunt mai alba ca anul trecut, dar la fel de fericita.

18 comentarii:

Mircea Vladut spunea...

La multi ani! Sa ai parte de un an rosu, mov si... alb!

baby.rux spunea...

La multi ani Ally!!! Am fost un curcubeu cand ti-am citit articolul!!! Mi-a placut atat de mult si parca orice as spune devine nesemnificativ si mic pe langa ce ai scris tu:)

http://copilarim.blogspot.com/2011/01/alina-viseaza.html

:*

Alina Zaharia spunea...

Multumesc frumos!!! Asa sper si eu!

Alina Zaharia spunea...

Mersic Ruxy! orice ai spune - conteaza!

Umbrutza spunea...

La Multi Ani, Alina! Sa-ti mearga bine pe toate planurile si sa fii mereu fericita si zambitoare.

Alina Zaharia spunea...

Hey, mersi frumos! Nu cumva tu esti nascuta in aceeasi zi cu mine? sau tot in ianuarie...sau...zi repede ca sa intorc urarile!

Ambasadoarea spunea...

La multi aaaaani! Pupam sarbatorita si-i dorim de toate, numai bune sa fie:)

Alina Zaharia spunea...

Sarbatorita intinde obrajii pentru pupicii virtuali si iti ureaza asemenea: numai bine bine sa va fie! Pup ambasadoarea cu puiul ei cu tot!

Andrada spunea...

Alina se cunoaste cu ambasatoarea? Like- in persoana?

La multi aaaaani! :D

Alina Zaharia spunea...

Hihi, cand mi-am facut blogul imi propusesem sa pun in blogroll numai blogurile cunoscutilor. Dar apoi am intalnit oameni haiosi, care scriu fain si i-am adaugat. Intre mine si Ambasadoarea este o mai veche simpatie virtuala:)

Mersi de urari!Bisous!

Cristina I spunea...

Nu stiu cum sa trimit o imbratisare prin fereastra asta, sa ca fie atat de calda pe cat o vreau eu...Incerc stangace si ineficient : >@<
:)
M-a impins un dor catre blog-ul tau... Au trecut atatea culori prin viata ta in perioada asta si nu am stiut nimic...sa stii ca nu te-am pierdut dintre ganduri :)
Un La Multi Ani venit grabit de la mine pana nu se incheie luna..:)Si sa fie imbracati in toate culorile fericirii!

Alina Zaharia spunea...

Imbratisare receptionata scumpa Cristina! Asa ma bucur ca iti vad scrisul electronic...<:-p
Multumesc pentru urari. Sa ai si tu un an frumos, colorat numai in nuante calde si sa lasi tuturor prietenilor actuali si viitori aceeasi imagine de bunatate si optimism.Pupici dulci si aromati:p;)

Anonim spunea...

La multi ani si 20 zile(+- x spre ignoranta mea). Sa fii fericita! Sebi

Alina Zaharia spunea...

Mersiiic Sebi! Si tu sa ai un an nou bun cu fericire, sanatate si multe calatorii alungatoare de ignoranta;)

Alina Zaharia spunea...

A, si da, ai avut dreptate!

Anonim spunea...

Cu ce?

Andrei Bogdan spunea...

auzi, fata, eu cum mai dau de tine?

Alina spunea...

hai, ca iti scriu un mail!